Розслідування Pandora Papers не вплине на діалог між Вашингтоном і Києвом - Білий дім

Розслідування Pandora Papers не вплине на діалог між Вашингтоном і Києвом - Білий дім

Укрінформ
Інформація про нібито зв'язок між низкою офшорних компаній і Президентом Володимиром Зеленським у розслідуванні проєкту Pandora Papers не змінить діалогу між Києвом і Вашингтоном, але підвищує важливість питання посилення фінансової прозорості у світі.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу у Білому домі сказала речниця адміністрації Джен Псакі.

Так, на запитання, чи вплинуть дані Pandora Papers на діалог між Білим домом та його стратегічними партнерами, зокрема з Києвом, Псакі відповіла: «Я б не сказала, що це змінить його (діалог - ред). Скоріш, зробить це питання (фінансової прозорості - ред.) більш важливим на міжнародному порядку денному».

За словами Псакі, Байден відданий справі підвищення прозорості як в американській, так і в міжнародній фінансових системах. Він наполягає на цьому в рамках своєї внутрішньої політики. Зокрема, на міжнародних форумах він зосереджував увагу на важливості зрівняти правила гри, зменшити корупцію та переконатися, що «ми діємо як скоординоване міжнародне товариство», зазначила речниця.

Читайте також: НАБУ досліджує транзакції ПриватБанку, про які згадується у Pandora Papers

Як повідомляв Укрінформ, редакція Слідство.Інфо оприлюднила фільм-розслідування «Офшор 95», в якому йдеться про те, що документи Pandora Papers, нового витоку з 14 фірм, які реєстрували й обслуговували офшорні компанії, нібито частково підтвердили схему переказу коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського в офшорні фірми Президента Володимира Зеленського та його соратників.

Зокрема, за інформацією видання, журналістам вдалося визначити кінцевих власників офшорів, які могли отримати кошти, і що ці кошти нібито могли бути частиною історії з виведенням і відмиванням коштів ПриватБанку.

Читайте також: У Берліні вважають, що деякі країни мають розслідувати дані Pandora Papers

Розслідування Pandora Papers проведене Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) і представниками 150 редакцій з усього світу. Воно викриває офшорні активи 35 колишніх і чинних світових лідерів. У цьому списку - експрем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, король Йорданії Абдалла II, президент Кенії Ухуру Кеніата. Крім того, розслідування викриває причетність російського медіаменеджера Костянтина Ернста до мільярдної приватизаційної угоди у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-