У Берліні вважають, що деякі країни мають розслідувати дані Pandora Papers

У Берліні вважають, що деякі країни мають розслідувати дані Pandora Papers

Укрінформ
У Берліні не коментують оприлюднені журналістами та інформаторами дані щодо відомих осіб про ймовірне ухилення від сплати податків за допомогою «податкових раїв».

Про це заявив речник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами речника, у Берліні дуже уважно слідкують за цими повідомленнями, але коментувати конкретні випадки і персон не вважають своїм завданням.

«Якщо ж підтвердиться те, про що йдеться в документах і про що поінформовано громадськість, це має привести в кількох країнах до розслідування, адже конкретні обвинувачення мусять бути розслідувані», - додав Зайберт.

Він також наголосив, що для чинного та попередніх урядів Німеччини важливим завданням є забезпечити транспарентність у питанні оподаткування та не допустити ухилення від сплати податків, відмивання грошей - як на національному рівні, так і у співпраці з міжнародними партнерами.

Читайте також: В ОП вважають припущення про причетність «Кварталу» до історії ПриватБанку конспірологією

Речник зазначив, що останніми роками у цьому напрямку досягнуто певних успіхів, але загалом прогрес відбувається досить повільно.

Як повідомлялося, напередодні було оприлюднено розслідування Pandora Papers, проведене Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) й представниками 150 редакцій з усього світу. Воно викриває офшорні активи 35 колишніх і чинних світових лідерів. У цьому списку – експрем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, король Йорданії Абдалла ІІ, президент Кенії Ухуру Кеніата, прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш.

Загалом проєкт Pandora Papers опрацював 11,9 мільйона файлів з 14 офшорних юридичних фірм і постачальників послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-