Кулеба очікує від саміту Україна-ЄС кілька проривних рішень

Кулеба очікує від саміту Україна-ЄС кілька проривних рішень

Укрінформ
Євроінтеграція є інструментом зміцнення України: саме вона робить нас більш стійкими, сильними та близькими західному світу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ. 

"Сприйняття євроінтеграції в Україні ми маємо змінити. Це не питання "Дадуть нам членство чи ні?". Євроінтеграція - це зараз інструмент зміцнення України, а не ціль", - зазначив він.

Кулеба виступає за дотримання євроінтеграційного курсу, навіть якщо Україні відмовлять у членстві в Євросоюзі.

Читайте також: Президент порушить питання європейської перспективи на саміті Україна-ЄС — ОП

"Навіть якщо завтра в Брюсселі хтось вийде і скаже, що Україна ніколи не стане членом ЄС, це не означає, що ми повинні згорнути реформи, припинити впроваджувати європейські правила і рухатися до більш тісної інтеграції саме з європейським простором, тому що ці правила і ця інтеграція зміцнюють Україну зсередини і роблять нас більш стійкими, сильними та близькими західному світу...", - наголосив міністр.

Читайте також: На Банковій розповіли, що хочуть закріпити у заяві саміту Україна-ЄС

Крім того, глава української дипломатії очікує кілька конкретних проривних рішень, які стосуватимуться практичної інтеграції України, від саміту Україна-ЄС 12 жовтня. Кулеба переконаний, що ця інтеграція принесе конкретні економічні вигоди для українського бізнесу і громадян.

"Ми, безумовно, тиснемо на ЄС, вимагаємо надати нам європейську перспективу. Але я думаю, що треба реалістично оцінювати фінал боротьби та готовність ЄС до включення саме цього положення на саміті 12 жовтня. Тим не менше, ми будемо боротися за це", - підкреслив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, наприкінці вересня віцепрем'єр Ольга Стефанішина обговорила з уповноваженими представниками європейських інституцій в Брюсселі змістовну частину майбутнього саміту Україна-ЄС.

Саміт Україна-ЄС цього року відбудеться 12 жовтня у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-