На Банковій розповіли, що хочуть закріпити у заяві саміту Україна-ЄС

На Банковій розповіли, що хочуть закріпити у заяві саміту Україна-ЄС

Укрінформ
Україна очікує, що спільна заява 23-го Саміту Україна-ЄС міститиме положення про визнання європейських прагнень і європейського вибору, подальшу інтеграцію до ринку Європейського Союзу та важливий політичний блок питань із підтримки суверенітету.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час дискусії "Умови успіху саміту Україна-ЄС. Чого очікувати від головної єврозустрічі року?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Серед ключових положень, які очікуємо, що будуть закріплені у спільній заяві, - відповідні положення, які будуть визнавати європейські прагнення і європейський вибір України. Знаєте, наскільки це складно для сторони ЄС, але говоритимемо про це і безпосередньо під час саміту, і будемо намагатися, щоб ті положення, які стримують європейську інтеграцію України, не знайшли відображення у спільній заяві", - сказав Жовква.

Читайте також: Оновлення Угоди про асоціацію: Зеленський назвав «завдання мінімум» до саміту Україна-ЄС

Крім того, за його словами, у документі буде закріплено "здатність і змогу" України до подальшої інтеграції до внутрішнього ринку ЄС.

Також Жовква розповів, що буде зафіксовано оцінки досягнення цілей Угоди про асоціацію, здійснені українською і європейською сторонами, та відзначено прагнення спільної оцінки виконання цілей Угоди.

Водночас заступник керівника ОП додав, що дуже важливим буде політичний блок питань у заяві.

Читайте також: Україна вже виконала 58% усіх зобов’язань із розрахованої на 10 років Угоди про асоціацію

"Підтримка з боку ЄС суверенітетуту та територіальної цілісності України, заклик до Росії припинити агресію, чітко буде визначено, хто є стороною конфлікту, хто є агресор, необхідність забезпечення виконання Мінських домовленостей і продовження політики підтримки та подальшого утвердження персональних і секторальних санкцій, у тому числі і посилення санкцій там, де це є необхідним", - підкреслив Жовква.

Як повідомлялося, 23-й Саміт Україна – ЄС відбудеться в Києві 12 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-