Україна вже виконала 58% усіх зобов’язань із розрахованої на 10 років Угоди про асоціацію

Україна вже виконала 58% усіх зобов’язань із розрахованої на 10 років Угоди про асоціацію

Укрінформ
За п’ятирічний період дії Угоди про асоціацію України з ЄС, розрахованої на десять років, українська сторона виконала 58 відсотків передбачених Угодою зобов’язань.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стефанішина нагадала, що імплементація Угоди про асоціацію України з ЄС складається з близько 2 тис. зобов’язань України та Європейського Союзу, визначених у Плані заходів з виконання Угоди, який налічує близько 8 тис. завдань. Вона також зазначила, що ми маємо інформаційно-аналітичну систему «Пульс Угоди», яка в режимі реального часу відображає прогрес у всіх 24 сферах співробітництва, що передбачаються Угодою про асоціацію.

Читайте також: У ЄС відреагували на затримку призначення членів Етичної ради при ВРП

«Сьогодні, коли ми говоримо про офіційну оцінку виконання Угоди, яка буде представлена на саміті ( Україна-ЄС), важливо відзначити, що за весь п’ятирічний період дії Угоди, яка розрахована на десять років, тобто за половину всього часу, відведеного на виконання Угоди, ми виконали 58 відсотків усіх зобов’язань, передбачених для України», - сказала Стефанішина.

Вона відзначила, що велика частина цих зобов’язань – 25 відсотків – була виконана у 2021 році, коли була започаткована робота координаційної комісії, визначені пріоритетні законопроєкти і підзаконні акти.

Читайте також: «Промисловий безвіз»: Україна впровадила близько 80% норм ЄС про безпеку продуктів

Віцепрем’єрка поінформувала, що найбільшого прогресу за час виконання Угоди Україна досягла у таких сферах, як політичний діалог, національна безпека і оборона - 89%, юстиція, свобода, безпека, права людини – 87%, технічні бар’єри у торгівлі – 85%, гуманітарна політика - 85%, державні закупівлі – 85% та сфера підприємництва – 83%.

Як повідомлялося, 23-й саміт Україна – ЄС відбудеться 12 жовтня цього року в Києві.

Проведення самітів Україна – ЄС здійснюється на підставі статті 5 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Засідання самітів проводяться за участю Президента України, Президента Європейської Ради та Президента Європейської Комісії. Cаміти відбуваються щороку почергово в Україні та Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-