Оновлення Угоди про асоціацію: Зеленський назвав «завдання мінімум» до саміту Україна-ЄС

Оновлення Угоди про асоціацію: Зеленський назвав «завдання мінімум» до саміту Україна-ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує до наступного саміту Україна - Європейський Союз підбити перші підсумки переговорів щодо оновлення тарифної частини Угоди про асоціацію.

Про це він заявив під час виступу на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається у Вільнюсі (Литва), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми прагнемо оновлення Угоди про асоціацію. Динамічні зміни в законодавстві Європейського Союзу та умов нашої двосторонньої торгівлі вимагають від нас креативності і гнучкості. Цей процес було започатковано під час попереднього саміту Україна-ЄС. До наступного саміту маємо підбити перші підсумки переговорів щодо оновлення тарифної частини угоди”, - сказав Зеленський.

За його словами, це - завдання мінімум.

Також глава держави вважає, що історією спільного успіху України та ЄС має стати промисловий безвіз.

“Українські виробники чекають на спрощення торгівлі промисловою продукцією. Висновки звіту попередньої оціночної місії ЄС досить оптимістичні, а пандемія коронавірусу не має стати на заваді цієї мети”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Пандемія COVID-19 не є підставою відкладати реформи в Україні – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці, де бере участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні. Конференція була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Читайте також: Люблінський трикутник: глави МЗС схвалили план протидії російським фейкам

Попередній, 22-й саміт Україна-ЄС відбувся 6 жовтня 2020 року в Брюсселі, наступний запланований на 12 жовтня 2021 року в Києві.

У Міністерстві економіки України в червня заявили, що продовжують роботу із європейськими експертами щодо оновлення Угоди про асоціацію, зокрема її торгової частини. Зазначалося, що оновлення тарифної частини необхідне для того, щоб врахувати зміни, які сталися з часу її підписання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-