Фракція «Слуга народу» самостійно визначатиметься із кандидатурою Голови ВР – Зеленський

Фракція «Слуга народу» самостійно визначатиметься із кандидатурою Голови ВР – Зеленський

Укрінформ
Народні депутати із фракції "Слуга народу" самостійно визначатимуться із кандидатурою на посаду Голови Верховної Ради у разі відкликання Дмитра Разумкова.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Трускавці, відповідаючи на запитання, чи може перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук обійняти посаду Голови ВР після відкликання Разумкова, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо питання Руслана Стефанчука. Обов’язково буде фракція, яка буде проговорювати, хто може бути тією чи іншою кандидатурою від монобільшості на місце спікера. У такому форматі у нас завжди все відбувається: 70% на 30%. Якщо 70% голосів "за" ту чи іншу кандидатуру, той чи інший закон, те чи інше рішення. Ми домовлялися, що всі підтримають. Незважаючи, хто ти, депутат чи, до речі, вже спікер. Так само це стосувалося й урядовців. У нас є партійні домовленості", – зазначив Глава держави.

Читайте також: Зеленський назвав головну помилку Разумкова

Водночас, коментуючи інформацію про те, що першим віцеспікером парламенту може стати голова партії, перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, Зеленський сказав, що вперше про це чує.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці.

За інформацією поінформованих джерел Укрінформу в "Слузі народу" головною кандидатурою на посаду спікера українського парламенту є чинний перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-