В ОП сказали, за яких умов Зеленський підпише закон про олігархів

В ОП сказали, за яких умов Зеленський підпише закон про олігархів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вирішуватиме, чи підписувати Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)», після того як детально ознайомиться з текстом документа.

На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк журналістам у Трускавці, де відбувається засідання фракції "Слуга народу", передає кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз подивимося, в якій саме редакції - чи буде проголосована редакція депутатами, чи будуть там якісь нюанси, скажімо так - підпише (закон - ред.) Голова Верховної Ради. Після цього Президент прийме рішення. У нас буде для цього 10 днів", - сказав Подоляк.

Він додав, що Президент "дуже ретельно" ставиться до будь-якого документа, який підписує.

Читайте також: Арахамія каже, що закон про олігархів «застряг» в юридичному управлінні ВР

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (проєкт №5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру згідно зі статтею 119 Регламенту Верховної Ради.

Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон через колізію правок.

Читайте також: Жодної колізії поправок у законі про олігархів немає – Веніславський

У парламенті зареєстровано 12 проєктів постанов про скасування рішення Верховної Ради про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону №5599.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що підпише закон про деолігархізацію і направить його на підпис Президентові у проголосованій парламентом редакції одразу після відхилення проєктів постанов про його скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-