У МЗС назвали критику реформ в Україні подекуди відірваною від реальності

У МЗС назвали критику реформ в Україні подекуди відірваною від реальності

Укрінформ
Хочеться вірити, що подекуди відірвана від реальності критика щодо недостатності реформ в Україні не має на меті замаскувати небажання рухатися далі на шляху європейської інтеграції нашої держави.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Зокрема, речник прокоментував слова члена Європейської рахункової палати Юхана Партса щодо доповіді Європейського суду аудиторів. Партс заявив, що ситуація з корупцією в Україні не йде в порівняння з жодною країною ЄС.

«Спочатку маємо чітко зрозуміти: доповідь покриває 2016-2019 роки. За останні три роки Україна досягла чималого прогресу в сфері розбудови антикорупційної архітектури. Така робота передбачена Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, нашими зобов’язаннями за меморандумом з Міжнародним валютним фондом та Планом дій з лібералізації візового режиму між Україною та ЄС», - зазначив Ніколенко.

Він також наголосив, що боротьба з корупцією – абсолютний запит українського суспільства та безумовний пріоритет Президента Володимира Зеленського.

«Важко не помітити досягнуті результати», - підкреслив речник.

Читайте також: Європейські аудитори оцінили ефективність наданої Україні допомоги у боротьбі з корупцією

Серед прикладів він навів запуск діяльності Вищого антикорупційного суду, «перезавантаження» Нацагентства з питань запобігання корупції, повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, посилення захисту викривачів корупції, закриття низки прогалин в законодавстві, аби підвищити ефективність актикорупційного контролю.

«Такий результат став можливим, у тому числі, завдяки підтримці Європейського Союзу, і ми вдячні за це європейським партнерам», - підкреслив Ніколенко.

Речник акцентував, що курс на повне викорінення корупції не змінити. Попереду багато роботи, аби назавжди ліквідувати цілі корупційні екосистеми, що формувалися десятиліттями. Він наголосив, що Україна дуже відповідально підходить до рекомендацій Євросоюзу, планує і надалі з ними працювати в інтересах українського народу. Серед найближчих кроків - ухвалення Антикорупційної стратегії на період до 2025 року, поінформував дипломат.

«Важливий момент - напередодні чергового саміту Україна-ЄС ми спостерігаємо активізацію публічної риторики від деяких європейських сил. Хочеться вірити, що подекуди відірвана від реальності критика про недостатній рівень реформ не має на меті замаскувати небажання рухатися далі на шляху європейської інтеграції нашої держави», - відзначив Ніколенко.

Речник акцентував, що йдеться не лише про виконання Україною своїх зобов’язань, але і про здатність ЄС послідовно дотриматися своєї позиції.

Читайте також: У ЄС можуть самостійно скласти список небажаних українських олігархів

Як повідомлялося, член Європейської рахункової палати Юхан Партс в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” заявив, що ситуація з корупцією в Україні не йде в порівняння з жодною країною ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-