У ЄС можуть самостійно скласти список небажаних українських олігархів

У ЄС можуть самостійно скласти список небажаних українських олігархів

Укрінформ
Аудитори Європейської рахункової палати вважають, що Європейський Союз може сам розробити список українських олігархів, щоб обмежити їх активність на європейському ринку і заборонити в'їзд до країн-членів ЄС.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявив доповідач Юган Партс.

"ЄС має розробити своєрідну модель того, як поводитися з цією групою людей (олігархів – ред.), щоб обмежити їх можливості діяти на європейському ринку, зокрема відмивання грошей", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, хто саме має скласти відповідний список конкретних осіб, Партс зазначив, що таке рішення ухвалює Європейська рада.

Читайте також: Разумков підпише закон про олігархів і направить його на підпис Президенту

Аудитор наголосив, що йдеться не про санкції.

"Ми не говоримо про санкції, ми трохи скромніші - ми пропонуємо, що потрібно зробити, щоб ця антикорупційна стратегія Європейського Союзу була більш ефективною. І ми пропонуємо, щоб ішлося не тільки про співпрацю ЄС та українського уряду, а й щоб сам ЄС міг обмежити вплив і владу цих груп людей. Якщо ви хочете почути якісь імена, ви можете відкрити ЗМІ. Не нам називати імена, це не робота аудиторів", - констатував Партс.

Читайте також: Закон про олігархів повторно направлять до Венеційської комісії – Разумков

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” (№5599).

Також минулого тижня була опублікована доповідь наглядового органу ЄС – так званого Європейського суду аудиторів (ECA), в якій йшлося про те, що велика корупція та олігархічний контроль є все ще поширеним явищем в Україні, незважаючи на дії Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-