Разумков стверджує, що у нього не було конфлікту зі «Слугою народу»

Разумков стверджує, що у нього не було конфлікту зі «Слугою народу»

Оновлено
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в нього не було конфліктних ситуацій з фракцією “Слуга народу”.

Про це він сказав на брифінгу в четвер, 30 вересня, після закінчення Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він поінформував, що вранці 30 вересня отримав лист від фракції "Слуга народу” щодо видачі підписних листів для збору підписів народних депутатів під пропозицією про відкликання Голови Верховної Ради.

“Я на відміну від багатьох колег слово тримаю, листи отримають, наскільки мені відомо, вони вже виготовлені, і колеги зможуть їх сьогодні отримати”, - запевнив Разумков.

Також він повідомив, що, за його інформацією, засідання фракції “Слуга народу” не відбувалося.

Читайте також: «Слуги народу» не обговорювали на фракції відкликання керівництва ВР

“Друге питання - чи було засідання фракції чи не було. Наскільки мені відомо, не було. Щодо конфлікту, в мене дійсно немає конфлікту. Якщо його хочуть створити, це інше питання... У мене не було ні конфліктних ситуацій з фракцією, тим більше я не був запрошений на фракцію, про те, щоб про щось поговорити, про якісь конфлікти. Думаю, що просто була задача, Давид Георгійович її виконав”, - вважає Голова Верховної Ради.

На уточнення журналістів, від кого саме було таке завдання, Разумков відповів: “Не знаю, від кого. Я думаю, що це якесь колективне рішення. Я не виключаю, що колеги також долучені до цього процесу”.

На його переконання, “головним ініціатором цього процесу був не Давид Георгійович (Арахамія, голова фракції партії “Слуга народу” - ред.)”. Водночас на уточнювальне запитання, чи немає в нього образи на Арахамію, спікер відповів: “На нього — ні”.

Разумков запевнив, що в нього немає ідеологічних суперечностей із членами фракції “Слуга народу”.

Читайте також: Разумков: У мене є команда людей, готових працювати на користь держави

“Я ніколи просто так ні за чим не спостерігав. Я сказав, що не вважаю, що просто так буде варто себе вести. У мене є мої принципи, у мене є моя позиція. Вона не відрізняється від того, з чим фракцією і партією “Слуга народу” ми йшли в 2019 році. Тому я й кажу, що в мене немає ідеологічних протиріч. Чи я впевнений, що в усіх залишилися ці самі принципи? Це поки що відкрите питання. Подивимося. Свою позицію буду відстоювати і публічно, якщо треба, запросять, на фракцію прийду. Я думаю, що зможу відповісти на кожне запитання і кожному колезі”, - сказав Разумков.

Він також запевнив, що навіть у разі зняття з посади Голови ВР з політики не піде.

“Думаю, що багато людей, яких я зможу вважати однодумцями і з якими і мені, і їм буде комфортно рухатись, щоб реалізовувати всі ті обіцянки, які ми давали”, - сказав він про можливе подальше політичне майбутнє.

Як повідомлялося, 30 вересня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що очільник фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія ініціював збір підписів за відкликання його з посади спікера. За словами Разумкова, народні депутати сьогодні ж отримають підписні листи про відкликання його з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-