Україна у ПАРЄ закликала відмовитись від запуску Nord Stream 2

Україна у ПАРЄ закликала відмовитись від запуску Nord Stream 2

Фото
Укрінформ
Українська делегація ПАРЄ закликає Європу відмовитися від запуску "Північного потоку-2" і зменшувати залежність від російського газу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Олексій Гончаренко.

Він розповів, що в ПАРЄ поширюють інформаційні флаєри про небезпечність російського газу не лише для екології, а й майбутнього Європи.

“На гроші, отримані з газу, Росія продовжує вбивати українців і займатися агресією по всьому світу; запуск газопроводу “Північний потік-2” збільшує залежність Європи від російського газу і збитки, що завдаються екології. Тому ми закликаємо Європу відмовитися від запуску “Північного потоку-2” і зменшувати залежність від російського газу”, - наголосив член делегації в ПАРЄ.

Читайте також: Росію потрібно видворити з Ради Європи - віцепрезидент ПАРЄ

Крім того, він поділився фото у футболці з написом “Less russian gas”, тобто “менше російського газу”, що обурило російську пропагандистку Ольгу Скаєєву, яка відреагувала, що начебто Гончаренко забув одну літеру. За її варіантом – “Bless Russian Gas”, що в перекладі “благословіть російський газ”.

“Олечка Скабєєва, у мене на футболці все написано так, як і має бути. І з цим згодні багато хто. А ось для вас в слові CRIMEA одна буква зайва. Адже у вашому випадку - це CRIME (злочин - ред.). І це теж ні для кого не секрет”, - підкреслив він.

Гончаренко також повідомив, що до його ініціативи "LESS RUSSIAN GAS" долучаються голова польської делегації в ПАРЄ Аркадіуш Мулярчик і голова литовської делегації Емануеліс Зінгеріс.

“Нагадаю, вчора депутати ПАРЄ підтримали мою заяву про необхідність зменшення залежності Європи від російського газу як загрози для навколишнього середовища планети та майбутнього Європи. Декларацію підписали понад 20 депутатів делегацій ПАРЄ з Польщі, Великобританії, Литви, Азербайджану, України. Тепер ми передали її в секретаріат Асамблеї”, - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) проходить у Страсбурзі з 27 по 30 вересня 2021 року в змішаному форматі.

Осіння сесія зосереджена на праві на здорове довкілля, питаннях пов’язаних зі зміною клімату та міграцію.

Читайте також: ПАРЄ проведе дебати через міграційну кризу на кордонах з Білоруссю

Навколишнє середовище та права людини: право на безпечне, здорове і стійке навколишнє середовище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-