У Страсбурзі відкрилася осіння сесія ПАРЄ

У Страсбурзі відкрилася осіння сесія ПАРЄ

Укрінформ
У Страсбурзі відкрилася осіння й остання цього року сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, осіння сесія зосередиться на праві на здорове довкілля, питаннях, пов’язаних зі зміною клімату, та міграції.

Також в ході затвердження порядку денного має бути ухвалено рішення щодо запитів на проведення дебатів.

Зокрема, пропонується провести дискусії щодо ситуації в Афганістані, конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, питання міграційного тиску на кордонах Литви, Латвії і Польщі з Білоруссю, про кіберзлочинність щодо посилення співробітництва.

Крім того, Україною було подано запит на проведення дебатів про політичні переслідування корінних народів у Криму з боку Росії.

Читайте також: Комітет ПАРЄ відхилив список кандидатів від України на посаду судді ЄСПЛ

Як повідомляв Укрінформ, осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) триватиме по 30 вересня.

У понеділок, 27 вересня, буде вручено премію з прав людини імені Вацлава Гавела за 2021 рік, яка присуджується за видатну діяльність у громадському суспільстві із захисту прав людини.

Премія ПАРЄ з прав людини імені Вацлава Гавела була заснована у 2013 році. Її матеріальна винагорода становить 60 тис. євро.

Російська делегація не поїде на осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи через «вакцинні» обмеження. Зокрема, таке рішення ухвалили через те, що Франція не визнає російську вакцину "Спутник V" і у зв'язку з цим обмежує російських депутатів у пересуваннях. Російська делегація стежитиме за роботою дистанційно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-