Комітет ПАРЄ відхилив список кандидатів від України на посаду судді ЄСПЛ

Комітет ПАРЄ відхилив список кандидатів від України на посаду судді ЄСПЛ

Укрінформ
Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з відбору суддів до Європейського суду з прав людини оцінив список кандидатів на посаду судді ЄСПЛ, поданих, зокрема, Україною, і рекомендував відхилити його.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на рішення комітету, опубліковане на сайті ПАРЄ.

"Комітет провів співбесіду з усіма кандидатами 16 вересня 2021 року. Комітет рекомендує Асамблеї відхилити список, тому що не всі кандидати відповідають критеріям для обрання суддею Європейського суду з прав людини, та звернутися до України з проханням подати новий список кандидатів", - йдеться у рішенні.

Зазначається, що серед кандидатів, запропонованих Україною - Микола Гнатовський, Олександр Мережко та Гаяне Нуріджанян.

Читайте також: Рішення ЄСПЛ у справі Гонгадзе досі не виконане в повному обсязіправозахисниця

Голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева зазначила у коментарі у Фейсбуці, що це ще не остаточне рішення.

"Ніхто поки що третій конкурс не проводить. Українська делегація йтиме по процедурі, для збереження списку фіналістів, який включає двох чудових кандидатів і кандидатку. Засідання ПАРЄ - наступного тижня", - написала вона.

Як повідомлялося, осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відбудеться у Страсбурзі з 27 по 30 вересня 2021 року в змішаному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-