Зеленський вніс до Ради законопроєкти про захист політв’язнів, постраждалих від агресії проти України

Зеленський вніс до Ради законопроєкти про захист політв’язнів, постраждалих від агресії проти України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради проєкт закону, який передбачає утворення Комісії з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

В ОП поінформували, що проєкт закону «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей» покликаний створити законодавчі механізми для соціального та правового захисту осіб, які втратили свободу внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх родин.

Читайте також: Зеленський закликав світ допомогти звільнити Джелялова й ще близько 450 заручників-українців

“Серед іншого, законопроєкт передбачає утворення Комісії з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок агресії проти України, а також визначає її повноваження. Зокрема, Комісії надається право подання запитів з метою отримання, перевірки або уточнення інформації, необхідної для ухвалення обґрунтованого рішення зі вказаного питання”, - пояснили в ОП.

Також Президент подав до парламенту пов’язані з попереднім законопроєкти про внесення змін до Податкового і кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зазначається, що проєкт змін до Податкового кодексу визначає особливості застосування положень Податкового кодексу щодо доходів, виплачених (наданих) за рахунок коштів державного бюджету відповідно до закону «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей».

Читайте також: Денісова передала головному омбудсмену Туреччини список кримських політв'язнів Кремля

Пропоновані зміни до КУпАП передбачають запровадження адміністративної відповідальності за невиконання законних вимог Комісії з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-