Посол Мельник прокоментував результати екзитполів на виборах у Німеччині

Посол Мельник прокоментував результати екзитполів на виборах у Німеччині

Укрінформ
Посол України у Німеччині Андрій Мельник висловив переконання, що Берлін продовжить підтримувати Київ після виборів до Бундестагу.

Про це Мельник заявив Суспільному, передає Укрінформ.

Таким чином він відреагував на дані екзитполів, згідно з якими на виборах до Бундестагу лідирує Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), а за нею йде консервативний блок ХДС/ХСС на чолі з Арміном Лашетом.

"Я радий, що особисто наш Президент за останні місяці налагодив близький контакт безпосередньо із багатьма теперішніми лідерами. Тобто не лише із самою пані Меркель, але і з Арміном Лашетом. Значною мірою це стосується й Олафа Шольца, адже до сьогодні він був і залишається віцеканцлером, тобто людиною і членом коаліції урядової, який фактично цей нинішній курс Берліну не те що формував, але і є частиною цього курсу", — сказав Мельник.

Читайте також: Україна розраховує на сприятливу коаліцію після виборів у ФРН - Кулеба

Він додав, що останні зустрічі на вищому рівні проводились у Берліні під час візиту міністра закордонних справ Дмитра Кулеби й на них були присутні усі згадані політики. 

"Саме під час цієї дуже тривалої та ґрунтовної розмови ми почули із перших вуст готовність Берліна і після виборів продовжити активність у нормандському форматі. Якою вона буде? Наразі важко говорити, наскільки зміняться акценти, підходи, адже зрозуміло, що не буде такого як до сьогодні, коли пані Меркель що два-три тижні дзвонила Путіну підтримувала прямий контакт із нашим Президентом та французькою стороною", - зазначив Мельник. 

Читайте також: Вибори у Німеччині: хто боротиметься за «головування» в уряді та нові результати

Нагадаємо: згідно з останніми даними, розрив між ХДС/ХСС і СДПН продовжує звужуватися. Перші мають 24,4%, другі - 25,6, СВД - 11,6 «Зелені» - 14,7%, «Альтернатива дня Німеччини» - 10,3%, Ліві - 5%.

У Бундестаг 20 скликання наразі проходять 756 депутатів, але ця кількість може зрости.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-