Пайфер вважає російську агресію та внутрішні реформи головними викликами для України

Пайфер вважає російську агресію та внутрішні реформи головними викликами для України

Відео
Укрінформ
За останні три десятиліття Україна пройшла довгий шлях і досягла величезного прогресу, натомість сьогодні перед країною постали два ключові виклики.

Про це заявив помічник Державного секретаря США у справах Європи та Євразії у 2000-2004 роках, Посол Сполучених Штатів в Україні у 1998-2000 роках Стівен Пайфер у зверненні до учасників першої молодіжної зустрічі Київського Безпекового Форуму «Захід-Схід, Північ-Південь», повідомили Укрінформу у Фонді «Відкрий Україну».

«Перший виклик – зовнішній. І він полягає в тому, як вирішити спричинений Росією ще 2014 року конфлікт, коли війська РФ незаконно захопили Крим, а потім російські силові служби та військові сили спровокували конфлікт на Донбасі», - сказав Пайфер.

Читайте також: Байден готовий підштовхувати Україну до реформ, навіть у жорсткій формі – Пайфер

Пайфер зазначив, що війна вже забрала життя близько 14 тисяч осіб.

«Питання в тому, як Україна та її друзі на Заході можуть змінити розрахунок Кремля, щоб Москва почала працювати над реальним вирішенням конфлікту. Вирішенням, яке дозволить Україні повністю відновити суверенітет над усією своєю територією», - сказав він.

Другий виклик, за словами Пайфера, - внутрішній.

«Україна досягла значних успіхів, проте, все ще багато чого слід зробити для впровадження тієї критичної маси реформ, яка дасть Україні змогу реалізувати свій потенціал», - підкреслив Пайфер.

Читайте також: Два роки були доброю школою для Президента Зеленського - Гербст

Зокрема, він відзначив проведення чесних і демократичних виборів.

«Це – досягнення, яке дуже рідко зустрічається на пострадянському просторі, і це - заслуга України, українців та української демократії», - сказав Пайфер.

Він наголосив, що зараз українцям потрібно зосередитись на тому, як розкрити багатий економічний потенціал країни.

«Боротьба з корупцією, заохочення економічної конкуренції, обмеження та зменшення надмірного політичного й економічного впливу олігархів, реформа cистеми судочинства – ці кроки, якщо підійти до них серйозно, зможуть привести до зростання доходів та рівня життя», - резюмував дипломат.

Читайте також: Путін у найближчі місяці може випробувати Україну і Захід новою агресією – Вершбоу

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма заявив, що Україна є нині ключовою державою у глобальній геополітиці та для майбутнього демократії у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-