Путін у найближчі місяці може випробувати Україну і Захід новою агресією – Вершбоу

Путін у найближчі місяці може випробувати Україну і Захід новою агресією – Вершбоу

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін може у найближчі місяці випробувати Україну і Захід на міцність новою військовою агресією.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО у 2012-16 роках Александр Вершбоу під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КБФ.

Вершбоу, зокрема, зауважив, що Сполучені Штати могли би надати Україні більшу військову підтримку з огляду на зростання загрози з боку Росії - «починаючи з нарощування сил, яке було ще навесні, відомі події в Чорному морі, інцидент з кораблем «Дефендер».

Ексзаступник генерального секретаря НАТО підкреслив: «Путін може сам також подумати, що Сполучені Штати відходять від свого глобального лідерства, і може захотіти випробувати і нас, і Україну новою агресією впродовж наступних місяців. Тому я хотів би бачити більш потужний пакет».

При цьому, на його думку, американський уряд має практичними кроками підтримати євроатлантичні прагнення України. Водночас країнам-членам НАТО слід активніше допомагати Україні на двосторонній основі, «щоб показати, що Росія заплатить високу ціну, якщо розпочне нову агресію».

Читайте також: Призначення посла США в Україні затримується через Nord Stream-2 – Гербст

Вершбоу також прокоментував заяву секретаря Ради безпеки Росії Патрушева про те, що США нібито покинуть Україну, як Афганістан.

«Це класичний приклад російської стратегії вбити клин між Києвом та Вашингтоном, і вони будуть все можливе використовувати для цього, показуючи, що Сполучені Штати не є надійним партнером, союзником і т.д. І росіяни дуже вправно це роблять», - сказав Вершбоу.

У цьому зв'язку він запевнив, що «НАТО і весь демократичний світ стоять поряд з Україною, підтримуючи її територіальну цілісність і суверенітет перед обличчям агресії та зазіхань Росії на Крим, на Схід України».

Як повідомлялося, 27 серпня президент США Джо Байден доручив Держдепартаменту виділити Україні до 60 мільйонів доларів із коштів Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-