Призначення посла США в Україні затримується через Nord Stream-2 – Гербст

Призначення посла США в Україні затримується через Nord Stream-2 – Гербст

Укрінформ
Призначення нового посла Сполучених Штатів Америки в Україні затримується через рішення президента Джо Байдена щодо російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив експосол США в Україні Джон Гербст під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КБФ.

Дипломат зауважив, що після приходу нової адміністрації завжди потрібно багато часу, щоби затвердити послів.

«Є ще одна складність у цьому контексті. Я погоджуюся з Україною, як і більшість людей у Конгресі, що рішення Байдена щодо «Північного потоку-2» було катастрофою для Сполучених Штатів, і для Європи також. У відповідь на це невдале рішення сенатор Круз загальмував призначення послів у багато країн, і тому не вдалося швидко призначити американського посла в Україні», - сказав Гербст.

Він також висловив сподівання, що призначення нового посла США відбудеться цього року.

Як повідомлялося, у липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Вашингтон не чинитиме опору добудові «Північного потоку-2», а Берлін зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

«Північний потік-2» – російський газопровід в обхід України. Його прокладають дном Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

Україна виступає проти будівництва та запуску російського газопроводу «Північний потік-2». Запуск газопроводу загрожуватиме майбутньому транзиту російського газу територією Україну, а також становитиме ризик для енергетичної безпеки країн Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-