Глава МЗС Польщі на зустрічі з Лавровим говорив про Україну

Глава МЗС Польщі на зустрічі з Лавровим говорив про Україну

Укрінформ
Міністри закордонних справ Польщі та Росії Збігнєв Рау і Сергій Лавров під час зустрічі на полях 76-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку обговорили низку актуальних питань, зокрема й ситуацію в Україні.

Про це Рау повідомив в інтерв’ю PAP, передає кореспондент Укрінформу.

“Звичайно, питання України порушувалося”,- сказав глава польської дипломатії.

Він додав, що найбільшу увагу на своїй першій зустрічі з Лавровим на посаді міністра приділив засадам функціонування ОБСЄ під час Польського головування у 2022 році й участі РФ в діяльності Організації.

Водночас на запитання, чи є ця зустріч сигналом про зміни у ставленні Польщі до Росії, Рау відповів, що “завчасно про це говорити”.

За його словами, сторони зосередилися на справах ОБСЄ. Міністр зауважив, що Росія є однією з тих країн, з якими складно досягти консенсусу в межах діяльності ОБСЄ.

Читайте також: Боррель на зустрічі з Лавровим назвав принципові розбіжності з РФ, зокрема – щодо України

Як повідомлялося, глави МЗС Польщі і Росії зустрілися вперше за останні два роки.

Раніше Рау заявляв, що найважливішим пунктом порядку денного Польського головування в ОБСЄ буде прогрес у мирному врегулюванні конфліктів на території Організації. Водночас Польща хоче приділити особливу увагу жертвам конфліктів та військових операцій.

У Польщі неодноразово заявляли, що ситуація на Сході України та у Криму буде під особливою увагою Польського головування в ОБСЄ.

Фото: WYBORCZA.PL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-