Боррель на зустрічі з Лавровим назвав принципові розбіжності з РФ, зокрема – щодо України

Боррель на зустрічі з Лавровим назвав принципові розбіжності з РФ, зокрема – щодо України

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Нью-Йорку визнав існування принципових розбіжностей у позиціях ЄС і Росії, зокрема стосовно територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій, передає Укрінформ.

«Високий представник Боррель порушив питання щодо викликів у відносинах між ЄС і РФ з метою встановлення більш стабільних і передбачуваних відносин. Розбіжності зберігаються, зокрема, щодо порушення Росією суверенітету та територіальної цілісності України, у сфері демократії та прав людини, а також стосовно загроз дезінформації, кібернетичної та інших гібридних загроз», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибори в РФ показали, що Путін усе більше боїться втратити владу – Гельсінська комісія США

Зазначається, що співрозмовники обговорили міжнародні питання, за якими ЄС і Росія можуть продовжувати співпрацювати, з огляду на необхідність пошуку відповідей на глобальні виклики, такі як ситуація в Афганістані, Лівії, Малі, у мирному процесі на Близькому Сході або у контексті Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA – міжнародна угода щодо ядерної програми Ірану -ред.).

Читайте також: Самоізоляція Путіна як спроба уникнути звинувачень у фальсифікації - Інститут Роберта Ленсінга

Як повідомлялося, керівники євроінституцій перебувають у Нью-Йорку, де беруть участь у роботі 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-