Рада розглядатиме законопроєкт про олігархів постатейно

Рада розглядатиме законопроєкт про олігархів постатейно

Онлайн
Укрінформ
Верховна Рада застосувала процедуру постатейного обговорення та голосування законопроєкту №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Відповідне рішення підтримали 217 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

«Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на своєму засіданні визначив, що цей законопроєкт варто розглядати структурними частинами, а саме, визначити, що структурними частинами є статті… У випадку позитивного голосування за структурну частину, відповідна правка вважається схваленою і оскільки вона має зумовлюючий і вирішальний характер по відношенню до інших. Інші не розглядаються і на голосування не ставляться», – зазначив член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від парламентської фракції «Слуга народу» Федір Веніславський.

Раніше голова фракції «СН» Давид Арахамія під час брифінгу в кулуарах парламенту поінформував, що відбудеться голосування за 11 статей, а після цього голосування за законопроєкт у другому читанні.

Відповідно до 119 статті Регламенту Верховної Ради, до початку чи у ході обговорення законопроєкту в другому читанні може бути внесена пропозиція про обговорення і голосування спочатку тих структурних частин проєкту закону, які містять основні, вирішальні або зумовлюючі положення щодо його інших відповідних структурних частин. Така пропозиція обговорюється за скороченою процедурою, після чого приймається процедурне рішення. У разі внесення Погоджувальною радою пропозицій щодо послідовності розгляду структурних частин законопроєкту така пропозиція ставиться на голосування без обговорення до початку розгляду законопроекту.

Читайте також: Рада працюватиме сьогодні «до переможного» - поки не розгляне законопроєкт про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня 2021 року Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» в першому читанні. Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок і наслідки включення осіб до Реєстру, запроваджує декларування службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі закликала Голову ВР Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що, на її думку, він може суперечити нормам Конституції. Окрім цього, до спікера звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією.

Разумков 10 вересня направив законопроєкт на експертизу до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія).

Читайте також: Разумков не пов’язує замах на Шефіра із боротьбою проти олігархів

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 17 вересня рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-