Україна сподівається на збільшення допомоги США до $1 мільярда – Кулеба

Україна сподівається на збільшення допомоги США до $1 мільярда – Кулеба

Укрінформ
Україна активно працює над тим, щоб фінансова допомога США нашій країні у найближчі роки досягла 1 млрд доларів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-включення з Нью-Йорку на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Моя позиція дуже проста, і я вже почав говорити про це з Конгресом США і адміністрацією ( президента США - ред) – я вважаю, що рівень фінансової підтримки України Сполученими Штатами Америки має досягнути позначки в 1 млрд. доларів, і це має відбутися у найближчі роки. Для цього є всі політичні і безпекові передумови, і є багато сил у Конгресі, які вже підтримують цю ініціативу», - сказав Кулеба.

Читайте також: Гербст готовий сприяти наданню Україні чітких безпекових гарантій через Nord Stream 2

Він зауважив, що це «не станеться зараз», але Україна активно працюватиме над тим, щоб це сталося у найближчі роки,

Кулеба акцентував, що значна частина цієї суми має іти саме на безпековий сектор. За його словами, «клуб держав», які отримують від США 1 млрд доларів і більше допомоги, – це «клуб обраних, це краще ніж будь-який загальний статус», і Україна прагнутиме цього досягти.

Глава української дипломатії також поінформував, що питання купівлі чи отримання технологій для зміцнення протиповітряної і протиракетної оборони України є топ-пріоритетами в нашому діалозі з США.

Читайте також: У Сенаті США запевняють у збереженні двопартійної підтримки України

«Все реально... До речі, зверніть увагу, як нервово реагує Росія на цей процес, на це наше співробітництво, тому що, ви розумієте, що вони хочуть, щоб ми були слабкими, а ми хочемо, щоб ми були сильними. Тому ми працюватимемо з США та іншими державами над зміцненням української обороноздатності», - резюмував міністр.

Як повідомлялося, комітет Палати представників Конгресу США затвердив оборонну допомогу Україні у 2022 році в розмірі 300 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-