Кабмін планує схвалити концепцію програми справедливої трансформації вугільних регіонів

Кабмін планує схвалити концепцію програми справедливої трансформації вугільних регіонів

Укрінформ
Кабінет Міністрів на черговому засіданні у середу планує розглянути питання про схвалення концепції Державної цільової програми справедливої трансформації вугільних регіонів України на період до 2030 року.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціював розгляд відповідного проєкту документа міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Віцепремʼєр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вніс пропозицію щодо затвердження алфавіту кримськотатарської мови на основі латинської графіки, а також щодо змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Читайте також: Урядовий комітет підтримав переведення кримськотатарського алфавіту на латиницю

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко ініціює затвердження порядку оплати або відшкодування вартості послуг, наданих виборчим комісіям, комісіям з всеукраїнського референдуму, а також врегулювання питання утворення акціонерного товариства «Національний фонд інвестицій України».

Міністр фінансів Сергій Марченко пропонує врегулювати деякі питання випуску облігацій внутрішньої державної позики з подальшим придбанням акцій додаткової емісії приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія»

Читайте також: Кабмін приєднав Державну іпотечну установу до Укрфінжитла

Міністр енергетики Герман Галущенко вніс на розгляд колег проєкт постанови про зміни до порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами.

Урядовці також можуть збільшити статутний капітал державної установи «Фонд енергоефективності».

У порядку денному - затвердження угоди з урядом Республіки Перу про скасування візових вимог для короткострокового перебування.

Читайте також: Україна підписала з Перу угоду про безвіз

Урядовці планують затвердити порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки санаторно-курортних закладів та закладів оздоровлення Державного управління справами. Може бути врегульовано деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису).

У порядку денному є низка важливих проєктів розпоряджень КМУ. Зокрема - про схвалення програми головування України у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону у період з листопада 2021 року по листопад 2022 року та затвердження плану заходів з її реалізації; про погодження відчуження основних фондів акціонерних товариств “Укртрансгазˮ та “Укртранснафтаˮ; про затвердження плану заходів щодо розвитку системи технічного регулювання на період до 2025 року.

Міністри також планують утворити делегацію для участі у переговорах з делегацією уряду Республіки Молдова щодо підготовки тексту проєкту угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом цієї країни про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль — Косеуць.

Читайте також: Стала відома, компанія яка будуватиме міст через Дністер між Україною та Молдовою

Учасники засідання можуть погодити низку законопроєктів, які потім внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, зміни до Податкового, Митного, Кримінального процесуального кодексів та Кодексу про адміністративні правопорушення щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг, а також змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення укладення угоди з Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства ЄС у цій сфері.

Крім того, можуть погодити проєкти законів про зміни щодо плати за використання автомобільних доріг загального користування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-