Стала відома, компанія яка будуватиме міст через Дністер між Україною та Молдовою

Стала відома, компанія яка будуватиме міст через Дністер між Україною та Молдовою

Укрінформ
Міст через Дністер Ямпіль - Косеуць між Україною та Молдовою за майже 3, 39 млрд грн збудує Група компаній «Автострада».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Група компаній «Автострада» виграла тендер на масштабний проєкт програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». 3 мільярди 386 мільйонів гривень - така вартість робіт. Новий міст - один із найбільш масштабних проєктів в області на 2021 рік», - повідомив Борзов.

Зазначається, що міст через Дністер стане продовженням автошляху Р-08 Немирів - Ямпіль, 116 км якого Автострада відновлює в даний час, та частиною транспортного коридору між двома країнами. Він буде споруджений на околицях прикордонного міста Ямпіль з української сторони та неподалік молдавського села Косеуць. Під'їздом до мосту з української сторони стане відновлений автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський - Ямпіль - Бершадь - Умань. З іншого боку кордону він примкне до молдавської траси М2 Кишинів - Сороки.

Майбутній міст буде завдовжки 1309 метрів, а максимальна висота опор сягне 40 метрів, що на 10 метрів вище стандартної 9-поверхівки. Проєктна пропускна спроможність мосту становитиме 5000 автівок на добу. Для будівництва мосту Ямпіль - Косеуць знадобиться 9 тис. тонн високоякісних металевих конструкцій та понад 16 000 м³ монолітного залізобетону.

За належного фінансування будівництво мостового переходу планують завершити до кінця 2022 року.

Як повідомляло агентство, міст через Дністер поблизу населених пунктів Ямпіль і Косеуць був частиною домовленостей президентів Володимира Зеленського і Маї Санду щодо покращення транспортного зв’язку між Україною та Молдовою.

Читайте також: На Луганщині завершується ремонт трьох мостів

Як повідомляло агентство, 12 січня президенти України та Молдови підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу між країнами та побудову швидкісного автомобільного коридору, який поєднає Київ і Кишинів. У перспективі він зменшить шлях між двома містами до п’яти-шести годин, ставши найкоротшим шляхом з Центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-