Кабмін приєднав Державну іпотечну установу до Укрфінжитла

Кабмін приєднав Державну іпотечну установу до Укрфінжитла

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив постанову про приєднання Державної іпотечної установи до ПАТ “Українська фінансова житлова компаніяˮ (Укрфінжитло).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 8 вересня.

Документ визначає механізм здійснення заходів, пов'язаних з приєднанням Державної іпотечної установи до ПАТ “Українська фінансова житлова компаніяˮ. Так, за договорами, укладеними Державною іпотечною установою, перехід прав та обов'язків до Української фінансової житлової компанії відбувається в обсязі та на умовах, що існуватимуть на момент підписання акта про передачу.

Читайте також: Обсяги іпотечного кредитування зросли вдвічі - Нацбанк

Як повідомлялося, Державна іпотечна установа працює на ринку іпотечного кредитування України з 2004 року. У 2020 році на виконання завдання Президента України стосовно реалізації програми “Доступна іпотека” було створено ПрАТ “Українська фінансова житлова компанія” (Укрфінжитло), яка фактично виступатиме посередником між банком і громадянином, аби громадяни могли брати довгострокові іпотечні кредити під фіксовану ставку – 7% річних. Компанія рефінансуватиме банки, що видають іпотечні кредити на визначених державою умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-