Зеленський говоритиме з Джонсоном про розвиток українського флоту

Зеленський говоритиме з Джонсоном про розвиток українського флоту

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на переговорах з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, яка має відбутися в середу ввечері, обговорюватиме питання розвитку українського флоту та безпеку на Чорному морі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи графік зустрічей Президента на 22 вересня під час його візиту до Нью-Йорка, передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Між Президентом і прем’єр-міністром встановилися дуже добрі відносини, — сказав він. — Це один із тих світових лідерів, з яким у Президента є дуже близький особистий контакт».

Читайте також: Зеленський увів у дію таємне рішення РНБО щодо розвитку українського флоту

За словами міністра, вони говоритимуть насамперед про безпеку і про стан виконання тих домовленостей, які були досягнені під час «дуже важливого візиту» Володимира Зеленського до Лондона восени минулого року.

Ідеться, зокрема, про реалізацію програми з розвитку нашого флоту за участю Великої Британії та безпеку на Чорному морі, уточнив він.

Читайте також: Президент під час зустрічей у Нью-Йорку порушить питання Кримської платформиНикифоров

Велика Британія після виходу з Європейського Союзу, додав Кулеба, демонструє нову якість своєї зовнішньої політики, і ця нова якість повністю відповідає українським інтересам.

Як повідомляв Укрінформ, триває робочий візит Президента Володимира Зеленського до США, який розпочався 20 вересня. Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН. 21 вересня він узяв участь у відкритті сесії, 22 вересня заплановано його виступ у загальних дебатах на Генасамблеї ООН.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-