Стефанчук закликає Раду відреагувати на примусове залучення українців до виборів у Держдуму

Стефанчук закликає Раду відреагувати на примусове залучення українців до виборів у Держдуму

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук виступає за те, щоб український парламент відреагував на проведення виборів до Держдуми РФ в тимчасово окупованому Криму, а також на незаконне залучення українських громадян до цих виборів.

Про це він сказав під час виступу на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

“Я хочу повідомити, що відбулися вибори до Державної думи Російської Федерації. Я дуже би просив, щоб одне з питань, яке буде розглянуте Верховною Радою на наступному тижні, - це все-таки реакція парламенту України на те, що відбулося, на те, що відбувалися вибори на окупованому українському Криму, на те, що залучалися до виборів українські громадяни, які в незаконний спосіб доставлялися для голосування на відповідних виборчих дільницях”, - зазначив перший віцеспікер.

Читайте також: «Міжнародні спостерігачі» за виборами в Криму не представляють нікого, окрім себе – МЗС

Як повідомлялося, 17 вересня МЗС України висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення Росією 17–19 вересня виборів депутатів до Державної думи на тимчасово окупованій території Криму і примусове залучення до участі у цих виборах громадян України з виданими їм у незаконний спосіб паспортами громадян Росії на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-