«Міжнародні спостерігачі» за виборами в Криму не представляють нікого, окрім себе – МЗС

«Міжнародні спостерігачі» за виборами в Криму не представляють нікого, окрім себе – МЗС

Укрінформ
Росія видає бажане за дійсне, називаючи кількох маргинальних політиків «міжнародними спостерігачами» на виборах у тимчасово окупованому Криму.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Розглядаємо приїзд агентів російського впливу на Кримський півострів як їхню приватну ініціативу. Вони нікого не представляють, окрім себе. Ця поїздка жодним чином не легітимізує незаконний виборчий процес”, - зазначив Ніколенко.

Він акцентував, що іноземні уряди чітко заявили, що не визнаватимуть підсумків російського голосування на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: Арестович сказав, чи будуть карати жителів ОРДЛО і Криму за участь у виборах в РФ

“Ба більше, за нашою інформацією, наші партнери застерігали своїх політиків від відвідування Кримського півострова. Жодних підстав ставити під сумнів консолідовану міжнародну позицію щодо Криму немає”, - резюмував речник МЗС.

Як повідомлялося, Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов на брифінгу за результатами засідання РНБО в п’ятницю заявив, що іноземні посадові особи та депутати, які вирішать поспостерігати за виборами в Державну думу Росії на тимчасово окупованих українських територіях Криму і Донбасу, опиняться під санкціями України незалежно від наявності у них дипломатичного імунітету. Данилов повідомив, що Київ має інформацію, що певні громадяни Франції, Венесуели, Сербії та інших країн мають намір приїхати на тимчасово окуповані території.

Читайте також: На «виборах» до Держдуми РФ проголосували 150 тисяч жителів ОРДЛО

Нагадаємо: 17 вересня МЗС України висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення Росією 17–19 вересня виборів депутатів до Державної думи на тимчасово окупованій території Криму і примусового залучення до участі у цих виборах громадян України з виданими їм у незаконний спосіб паспортами громадян Росії на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-