Разумков пропонує новий формат для Погоджувальної ради

Разумков пропонує новий формат для Погоджувальної ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пропонує новий формат проведення Погоджувальної ради через листи від фракцій, які не згодні з запропонованим порядком денним.

Про це спікер сказав під час онлайн-включення на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо ми говоримо про те, що нас не влаштовує той формат, який є сьогодні, то я думаю, що з наступного тижня ми будемо збирати ... всі пропозиції від усіх фракцій, всі дати обговорювати, по кожній з них голосувати, приймати відповідні рішення - так, як передбачає це Регламент. І якщо усі не погоджуються з таким форматом роботи і ми йдемо в такий спосіб, то також ми підемо і в пропорції — хто скільки законопроєктів подає від кількості народних депутатів, які представляють ту чи іншу фракцію”, - заявив Разумков.

За його словами, всі фракції одночасно висловили незгоду з порядком денним парламенту і надіслали свої пропозиції зранку.

Читайте також: Разумков сказав, кому доручить вести засідання Ради на час його самоізоляції

"Це достатньо рідко в нас буває. Наприклад, якщо ми говоримо про фракцію “Слуга народу”, то жодного разу за минулу сесію таких звернень не було. Ми перебуваємо в постійній комунікації з головами комітетів, вони постійно подають свої пропозиції до порядку денного, і наскільки я пам’ятаю, таких випадків раніше ми з вами не спостерігали. Але, тим не менш, ми продовжуємо працювати”, - зазначив спікер.

Він нагадав, що згідно зі статтею 25 Регламенту, порядок денний пленарних засідань ВР на кожний день пленарного тижня готується Апаратом Верховної Ради на підставі затвердженого розкладу пленарних засідань з урахуванням передбаченої в ньому черговості та фактичного стану готовності кожного питання.

Водночас спікер заявив, що згідно зі статтею 73 Регламенту, пропозиції для розгляду на черговому засіданні Погоджувальної ради подаються комітетами, тимчасовими слідчими комісіями, тимчасовими спеціальними комісіями до Апарату Верховної Ради не пізніше як за чотири дні до проведення чергового засідання ВР. Члени Погоджувальної ради та особи, які запрошуються на її чергове засідання, не пізніше як за три дні мають отримати таку інформацію.

Читайте також: Рада планує розглянути проєкт бюджету 21 вересня — Разумков

"На жаль, усі пропозиції, які сьогодні надійшли, не відповідають цій нормі Регламенту. Я прошу вас на це зважити і в майбутньому це враховувати. А з наступного тижня, враховуючи всі ваші пропозиції, ми підемо саме таким шляхом. Я думаю, що ми окремо проведемо нараду, визначимо, як це буде відбуватися, тому що, я так розумію, що засідання Погоджувальної ради значно збільшиться”, - сказав Разумков.

Він також зазначив, що деякі фракції надіслали листи з пропозиціями, а, приміром, фракція партії “Слуга народу” лише надіслала листа, що не погоджується з порядком денним. "Написали, що є додаток, але додаток до листа не додали. Я все ж таки хотів би його побачити", - зауважив спікер.

У цьому зв'язку голова партії “Слуга народу” , перший заступник голови її фракції Олександр Корнієнко заявив, що фракція разом із листом подавала додаток зі своїми пропозиціями щодо порядку денного. За його словами, є “документальні свідчення, що додаток був приклеєний, є штрихкод додатку”.

Він закликав спікера разом з Апаратом ВР провести внутрішнє розслідування, чому додаток не потрапив до нього.

На це Разумков зазначив, що буде з'ясовувати ситуацію, оскільки "йому доповіли про відсутність додатку".

Читайте також: Разумков запевнив, що не буде триматися за посаду Голови ВР

Як повідомляв Укрінформ, фракція "Слуга народу" запропонувала внести у порядок денний на поточний пленарний тиждень законопроєкти №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” і №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-