Гармаш розповів, чи є загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Гармаш розповів, чи є загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Укрінформ
Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш не виключає загрози повномашстабного вторгнення в Україну з боку Росії, проте переконаний, що наша держава спроможна дати гідну відсіч агресору.

Про це, передає Укрінформ, Гармаш заявив в інтерв'ю радіо Свобода.

"Якщо брати загальний тренд, то ось те загострення на Донбасі чому відбувається? Тому що вони бачать, що дипломатично і політично вони не можуть нічого досягнути. Їм залишається єдиний інструмент тиску на Україну – це воєнний. Це на Донбасі", - сказав Гармаш.

При цьому він висловив думку, що в глобальному вимірі "Путін все ж таки дуже багато втрачає зараз". Серйозною проблемою для нього, вважає Гармаш, може стати і інтеграція Білорусі, і суд щодо МН17, який може ухвалити рішення, несприятливі для російської верхівки.

Читайте також: До Держдуми РФ балотуються ті, хто керував так званою «русской весной» 2014 року – Гармаш

"Тобто загальний тренд такий, що Путін постійно змушений доводити, що він – сильна фігура, що він, скажемо, "помітив" цю територію і він тут господар. І, зрештою, чим далі ми від Росії, тим більше у нього буде бажання все-таки притягнути нас до себе і змусити нас підкорятися, потрапити під вплив Росії. Я думаю, що, зрештою, у нього не залишиться іншого інструменту, як, дійсно, якась військова операція", - сказав представник української делегації у ТКГ.

При цьому Гармаш висловив переконання, що сьогодні "час втрачено для того, щоб нас поставити на коліна саме воєнним шляхом".

Читайте також: Гармаш вважає, що після виборів в РФ на Україну чекає ще більша конфронтація

На запитання, як Україні дати відсіч Путіну, якщо військова операція таки відбудеться, політик відповів: "Ми ж готуємо свої ЗСУ. Ми готуємо навіть законодавство під територіальну оборону. Тобто я вважаю, що Україна готується. І буквально вчора я читав про можливість надання США "Залізного куполу". Я думаю, що це може застосовуватися не тільки на Донбасі, але і закрити той же ж Київ".

Як повідомлялось, 10 вересня Президент Володимир Зеленський під час форуму YES, відповідаючи на запитання журналістів щодо ймовірності повномасштабної війни з Росією, заявив, що така ймовірність є, хоча це - "найстрашніше, що він може уявити".

Читайте також: Пєкло пояснив, навіщо Кремлю версія про «визволення» українців і білорусів у 1939-му

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров в ефірі телеканалу "Дом" заявив, що зустрічі Зеленського з Путіним не буде без обговорення питання Криму. За його словами, Зеленський хотів би зустрітися з Путіним, однак російська сторона не готова обговорювати питання Криму, а без обговорення питання окупованих територій зустріч не матиме сенсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-