«Слуга народу» підтримує розгляд законопроєкту про олігархів наступного тижня - депутатка

«Слуга народу» підтримує розгляд законопроєкту про олігархів наступного тижня - депутатка

Укрінформ
Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук упевнена, що Верховна Рада проголосує законопроєкт про олігархів наступного тижня.

Про це Кравчук сказала у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Ми будемо наполягати на погоджувальній раді. Представник нашої фракції (це буде Давид Арахамія або Олександр Корнієнко) буде пропонувати додати до порядку денного наступного тижня цей законопроєкт", - сказала парламентарка.

Вона зазначила, що з ухваленням закону з'являться "чіткість і визначення" щодо осіб, котрі будуть зареєстровані як олігархи. На її думку, це також розірве "замкнуте коло" їхнього впливу на основні державні та суспільні сфери.

Читайте також: Малюська вважає, що розгляд законопроєкту про олігархів затягують до виборів Ради

"Я нагадаю, що олігарх - це не просто великий бізнесмен, це не просто багата людина. Це людина, яка володіє, зокрема, медіа, і має вплив на політичні партії, міністерства або окремих політиків. Тобто це замкнуте коло, безвідходне виробництво. Показують на своїх каналах своїх же політиків, потім ці ж політики виконують їхні забаганки: дають їм податкові пільги, не дають підвищити податки для олігархів. Просто замкнуте коло. І ось ця олігархічна система не дає розвиватися нормальному, конкурентному бізнесу. Бо олігархам потрібні пільги й державні замовлення для того, щоб триматися на плаву", - пояснила Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. Члени комітету заявили про намір ухвалити його на пленарному засіданні у четвер, 23 вересня.

У першому читанні Верховна Рада ухвалила цей документ 1 липня.

Читайте також: У Раді розповіли, що змінилося в законопроєкті про олігархів перед другим читанням

2 вересня Людмила Денісова звернулася до Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому вказала на невідповідність Конституції законопроєкту №5599 і запропонувала направити його до Венеційської комісії. 10 вересня Разумков направив документ на експертизу до цього органу. Водночас спікер зауважив, що регламент Верховної Ради не забороняє народним депутатам розглядати законопроєкт, спрямований до Венеційської комісії, без її висновків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-