НАЗК квапить Раду з Антикорупційною стратегією

НАЗК квапить Раду з Антикорупційною стратегією

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції закликає Верховну Раду дослухатися до громадськості та швидше розглянути Антикорупційну стратегію.

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомляє у Телеграмі.

“Уже 4 рік Україна живе без Антикорупційної стратегії. Хоча рівно рік тому, 16 вересня, уряд схвалив проєкт Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки. Майже одразу Президент визначив його як невідкладний. Але досі Верховна Рада прийняла Антикорупційну стратегію лише в першому читанні”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Антикорупційна стратегія має бути ухвалена як закон - НАЗК

У НАЗК зауважують, що цей документ є надзвичайно важливим для громадян і держави, бо “91% українців вважають корупцію серйозною або дуже серйозною проблемою, попри це в Україні з 2017 року немає стратегічного бачення її вирішення та командної роботи органів влади проти корупції”.

“Стратегія чітко визначає, що потрібно для забезпечення невідворотності покарання за корупцію. Реалізація заходів Стратегії допоможе економити до 200 млрд грн на рік”, - підкреслюють у НАЗК.

Читайте також: Гібридні загрози демократії: Зеленський на міжнародному форумі розповів про боротьбу з корупцією

Крім того, Антикорупційна стратегія має стати рішучим поштовхом для судової реформи, яка сьогодні зайшла у глухий кут, наголошують в агентстві.

З текстом стратегії можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня 2020 року уряд схвалив проєкт Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки. Розробку цього документа координувало Національне агентство з питань запобігання корупції. За попередніми оцінками, запропоновані Антикорупційною стратегією заходи допоможуть Україні економити до 200 млрд грн на рік.

Верховна Рада 5 листопада ухвалила в першому читанні проєкт закону "Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки", внесений Кабінетом Міністрів (№ 4135).

Читайте також: Рада фактично повністю замкнула ланку боротьби з корупцією — Разумков

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити урядовий проєкт Антикорупційної стратегії.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у липні 2021 року спрогнозував, що парламент восени ухвалить у другому читанні законопроєкт про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-