Рада фактично повністю замкнула ланку боротьби з корупцією — Разумков

Рада фактично повністю замкнула ланку боротьби з корупцією — Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков переконаний, що парламент фактично повністю замкнув ланку боротьби з корупцією в Україні.

Про це він сказав під час виступу на форумі YES Brainstorming, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми фактично повністю замкнули ланку боротьби з корупцією. У нас створені всі органи, які забезпечені практично всіма законодавчими можливостями, які могла дати Верховна Рада для виконання їх функцій. У нас є НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції — ред.), НАБУ (Національне антикорупційне бюро України — ред.), САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура — ред.), ДБР (Державне бюро розслідувань — ред.), Вищий антикорупційний суд. Вони мають можливість працювати для того, щоб у наших дискусіях було все менше питань, пов’язаних із корупцією”, - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Разумков вважає правильним рішення направити законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

Він нагадав, що в жовтні 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за недостовірне декларування. За словами спікера, після цього рішення КСУ впровадження антикорупційної реформи було під загрозою. Водночас Разумков підкреслив, що Верховна Рада швидко відреагувала на цю ситуацію та оперативно виправила її.

Окрім цього, підсумовуючи, Голова ВР наголосив, що український парламент завжди працював над запобіганням корупції в Україні та продовжуватиме рухатися в цьому напряму.

Читайте також: Не треба гратися з назвою країни: Разумков розкритикував ідею Арестовича про «Русь-Україну»

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за недостовірне декларування. Зокрема, ця стаття встановлює відповідальність у вигляді штрафу чи позбавлення волі за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

28 жовтня НАЗК на виконання рішення КСУ закрило доступ до Реєстру декларацій. В Агентстві заявили, що судді КС ухвалили це рішення у власних інтересах, оскільки відомство виявило у кількох з них ознаки декларування недостовірної інформації.

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів НАЗК 29 жовтня 2020 року поновило публічний доступ до Реєстру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-