Засідання ТСК щодо «вагнерівців» не відбулося через відсутність кворуму – Бурба

Засідання ТСК щодо «вагнерівців» не відбулося через відсутність кворуму – Бурба

Укрінформ
Засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо операції із затримання представників ВПК “Вагнер” не відбулось через відсутність кворуму.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив колишній керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба, який мав доповідати на засіданні комісії.

«Не відбулось (засідання – ред.). Я спілкувався з нею (головою ТСК Маряною Безуглою – ред.), вона повідомила, що кворум відсутній, тому домовились на понеділок», - зазначив Бурба, додавши, що він не може сказати, чому, попри запрошення, депутати не з’явились на засідання.

«Я сьогодні прибув з-за кордону о п’ятій вечора і відразу приїхав», - уточнив він.

Читайте також: Справа «вагнерівців»: Нацполіція спростувала інформацію про зняття охорони з Бурби

Водночас екскерівник ГУР відмовився коментувати сюжет телеканалу CNN щодо вагнерівців та заявив, що надаватиме інформацію виключно представникам ТСК.

«Я вважаю, що я маю відповідати на ті запитання, які стосуються моєї компетенції і моїх повноважень до моменту серпня 2020 року, і я готовий відповідати», - наголосив він.

Відповідаючи на питання чи дестабілізує скандал навколо спецоперації роботу Головного управління розвідки, Бурба зазначив: «Ніхто нічого не боїться, все йде нормально. Наш головнокомандувач чітко керує, все йде нормально».

Читайте також: ТСК надасть Раді звіт про спецоперацію щодо «вагнерівців» до кінця листопада

Стосовно необхідності допитати інших посадовців, які були причетні до спецоперації, Бурба зазначив: «Якщо є розбіжності (в показаннях – ред.), то варто допитати різних фігурантів».

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня 2020 року журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" ​​нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції щодо затримання бойовиків ПВК "Вагнера", яка була зірвана через ймовірний витік інформації після наради у глави держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

18 серпня Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони, заявив, що російська сторона завчасно готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до затримання 33 «вагнерівців».

Читайте також: Подоляк назвав розслідування CNN щодо «вагнерівців» перекладом російської «дези» на англійську

Верховна Рада 19 травня 2021 року створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, які могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності України і становити загрозу національній безпеці України.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що така ТСК розслідуватиме справи "вагнерівців" і "плівок Суркова-Медведчука".

Читайте також: CNN опублікував власне розслідування щодо «вагнерівців»

На початку вересня поточного року американський телеканал CNN опублікував власне розслідування щодо планування спецоперації із «виманювання» підозрюваних у воєнних злочинах на сході України бойовиків ПВК «Вагнера» з території Росії, яка зірвалася в липні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-