Подоляк назвав розслідування CNN щодо «вагнерівців» перекладом російської «дези» на англійську

Подоляк назвав розслідування CNN щодо «вагнерівців» перекладом російської «дези» на англійську

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що версія CNN про спецоперацію із затримання російських бойовиків, яка нібито була зірвана, є перекладом англійською мовою старої російської дезінформації.

Про це йдеться в переданому Укрінформу коментарі Подоляка.

«CNN несподівано озвучила дуже дивну версію так званого «вагнерівського скандалу». На мій погляд, іноді явно трапляються такі анекдотичні ситуації, які складно навіть придумати. Не минуло й кількох годин, як уже й офіційний представник ФСБ (ага, тієї самої) похвалив CNN за цей матеріал», - зазначив Подоляк.

Він звернув увагу, що в матеріалі не вказано ані імена, ані посади представників спецслужб, які нібито коментували ситуацію з «вагнерівцями».

Читайте також: CNN опублікував власне розслідування щодо «вагнерівців»

«Що там сказано? Все як завжди. Обов'язкові анонімні відставники - і це ключове - щось підтверджують. Інше анонімне джерело щось спростовує. Ще раз: анонімні, без прізвища, без посади і, отже, джерела, що не мають інформаційної та репутаційної цінності», - підкреслив він.

При цьому Подоляк вказав на «синхронність» публікації із заявою представника ФСБ.

«Коли раніше офіційний представник ФСБ практично миттєво виходив у медіа, щоб підтримати і похвалити якийсь репортаж? Це ж фактично сигнал для всієї російської системи пропаганди, що і як потрібно відпрацьовувати. Тепер вони «розженуть» цю історію з посиланням на CNN. І сталося це напередодні запланованої зустрічі Лукашенка з президентом Росії. Ситуація говорить сама за себе», - заявив він.

Читайте також: Арахамія прокоментував матеріал CNN про підготовку спецоперації із «вагнерівцями»

За його словами, «при цьому ніхто вже не здивується, якщо ФСБ похвалить і тих українських діячів з числа журналістів, політиків або колишніх спецслужбистів, які підставили CNN і просто забезпечили переклад англійською старої російської «дези», що була опублікована вперше 6 серпня 2020 року».

«З тієї публікації в «Комсомольскій правді» нічого нового й істотного до історії про «вагнерівців» не додалося. А зараз ось похвалу ФСБ можна вважати неформальним орденом для всіх тих маніпуляторів і корупціонерів, які вклалися в поширення цієї історії. На жаль, у будь-якій країні можна знайти такі анонімні джерела, які розкажуть все що завгодно. Можна тільки шкодувати, що запущена через російську пропагандистську «Комсомольську правду» історія прикриття для появи «вагнерівців» у Білорусі досі гуляє по медіа до радості і задоволення ФСБ», - резюмував радник керівника ОП.

Читайте також: На планшеті найманця РФ в Лівії знайшли деталі операцій «вагнерівців» у кількох країнах - ЗМІ

Як повідомлялося 8 вересня американське видання CNN оприлюднило матеріал, який, зокрема, містить розмову з трьома анонімними нібито «колишніми високопоставленими службовцями української військової розвідки». Йдеться про підготовку спецоперації із захоплення членів російської приватної військової компанії «Вагнер». Однак у матеріалі немає інформації про те, чому було зірвано спецоперацію.

У кінці липня 2020 року в Мінську затримали 33 бойовиків ПВК Вагнера. Україна направила Білорусі запит на екстрадицію «вагнерівців», проте Мінськ передав затриманих Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-