ТСК надасть Раді звіт про спецоперацію щодо «вагнерівців» до кінця листопада

ТСК надасть Раді звіт про спецоперацію щодо «вагнерівців» до кінця листопада

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради надасть парламенту звіт про спецоперацію щодо затримання представників ПВК “Вагнер” до кінця листопада поточного року.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це за результатами засідання ТСК з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб проти суверенітету України повідомила під час пресконференції у понеділок її очільниця, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

“Звіт Верховній Раді буде поданий до кінця листопада 2021 року. У цьому звіті буде вже повністю кейс “вагнерівців”, - сказала вона.

Безугла додала, що до звіту ТСК також планує включити питання розслідування Іловайської трагедії у 2014 році.

Як повідомляв Укрінформ, у кінці липня 2020 року в Мінську затримали 33 бойовиків ПВК Вагнера. Україна направила Білорусі запит на екстрадицію "вагнерівців", проте Мінськ передав затриманих Росії.

18 серпня 2020 року журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак назвав заяви про зрив спецоперації через ймовірний витік інформації після наради у глави держави спланованою дезінформаційною кампанією.

Читайте також: Подоляк назвав розслідування CNN щодо «вагнерівців» перекладом російської «дези» на англійську

Верховна Рада 19 травня 2021 року створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, які могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України і становити загрозу національній безпеці України.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що така ТСК розслідуватиме справи "вагнерівців" і "плівок Суркова-Медведчука".

Читайте також: «Подзвонив нам - в КДБ»: Лукашенко розповів свою версію про «вагнерівців»

На початку вересня цього року американський телеканал CNN опублікував власне розслідування щодо планування спецоперації із «виманювання» підозрюваних у воєнних злочинах на сході України бойовиків ПВК «Вагнера» з території Росії. Матеріал, зокрема, містить розмову із трьома анонімними нібито "колишніми високопосадовцями української військової розвідки" про підготовку спецоперації із захоплення "вагнерівців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-