Приєднання України до НАТО має стратегічне значення для Європи та США – Волкер

Приєднання України до НАТО має стратегічне значення для Європи та США – Волкер

Укрінформ
Приєднання України до Північноатлантичного альянсу є питанням стратегічного значення для безпеки усієї Європи, а також Сполучних Штатів.

Таку думку висловив експредставник Держдепартаменту США з питань України (2017-2019 рр.) Курт Волкер під час організованого Kyiv Post вебінару на тему відносин України та НАТО, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що приєднання України до НАТО є питанням стратегічного значення для безпеки усієї Європи, звичайно, і для України, але й для Європи, а також для Сполучних Штатів", - заявив Волкер.

Читайте також: Операція української розвідки в Афганістані заслуговує на високу оцінку - Волкер

За його словами, Україна зробила багато щодо виконання критеріїв для членства в НАТО, а потрібно зробити ще більше. Проте, на його думку, все впирається не стільки у виконання цих критеріїв, як у політичні питання.

"НАТО приймає рішення консенсусом, а це означає, що кожна країна-член має дати згоду, щоб було прийняте спільне рішення. А ми знаємо, що є багато європейських країн, які побоюються, що це (приєднання України до НАТО – ред.) буде провокативним кроком щодо Росії, що це втягне Альянс у конфлікт на Донбасі і що Україна недостатньо реформована і занадто корумпована. У нас є проблеми в межах НАТО зі знаходженням консенсусу для запрошення України стати членом", - заявив експредставник Держдепу.

Читайте також: Штати могли б змінити для Росії ціну агресії проти України - Волкер

Він переконаний, що Альянс має почати говорити про "реальні речі" у питанні членства України в НАТО. Виконання ж Києвом конкретних речей, з іншого боку, також може "змінити політичну динаміку" в окремих країнах-членах НАТО щодо питання членства України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що Україна готова до членства в Північноатлантичному альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-