Малюська назвав ЗМІ в Україні зброєю олігархів

Малюська назвав ЗМІ в Україні зброєю олігархів

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що засоби масової інформації в Україні виконують таку ж саму роль, що й природний газ для Росії - роль зброї.

Про це урядовець заявив під час виступу на форумі YES Brainstorming, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає жодного наміру забирати медіа й робити їх майном держави або іншої партії. Медіа в Україні не є просто медіа, це як газ для Росії. Газ для Росії - це не просто природний газ, це зброя. Те ж саме можна сказати про медіа в Україні», - сказав Малюська.

Міністр назвав ЗМІ політичною зброєю, яка іноді стріляє, а іноді мовчить. Він зауважив, що в Україні майже немає бізнесу в медіа, оскільки оперативні видатки ЗМІ вищі за їхні прибутки.

«Коли у людини є активи у політиці, у медіа та у бізнесі, така комбінація дуже ослабляє нашу країну. Ми не можемо побудувати потужні інституції, якщо вони фінансуються олігархами», - підкреслив Малюська.

Читайте також: Рада фактично повністю замкнула ланку боротьби з корупцією — Разумков

Як повідомлялося, Малюська запевняє, що ухвалення закону №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» не потягне за собою конфіскацію майна в олігархів.

Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599. Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-