Партнери України висунули своїх експертів до відбіркових комісій при ВРП і ВККС

Партнери України висунули своїх експертів до відбіркових комісій при ВРП і ВККС

Заява
Укрінформ
Партнери України представили сьогодні виконувачу обов’язків голови Вищої ради правосуддя два спільних списки міжнародних експертів для їх відбору і призначення до Етичної ради при Вищій раді правосуддя та відбіркової комісії при Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві Представництва Європейського Союзу, посольств США, Німеччини, Канади, Великої Британії, Офісу Ради Європи в Україні, Програми розвитку ООН, ОБСЄ та Європейського Банку Реконструкції і Розвитку. 

«Усі експерти мають відмінну кваліфікацію та досвід роботи в якості старших суддів, прокурорів чи провідних експертів з питань судової етики, відбору кандидатів на посади та протидії корупції. Ці номінації відображають нашу незмінну відданість підтримці ключових реформ, спрямованих на зміцнення верховенства права, залучення іноземних інвестицій для бізнесу та економічного зростання і просування євроатлантичних прагнень України», - зазначили автори заяви.

Вони акцентували, що тимчасова, але вирішальна роль міжнародних експертів, поряд з українськими суддями, у перевірці та відборі членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя має на меті відновити довіру громадськості до судових інституцій, протистояти впливу груп інтересів та перемогти судовий корпоратизм.

«Міжнародні партнери виконали свої зобов’язання згідно відповідних положень закону, висунувши висококваліфікованих міжнародних експертів, які готові присвятити свій досвід і знання підтримці України та її судової системи у цій історичній реформі. Міжнародні партнери з нетерпінням чекають таких же сильних номінацій з боку Ради суддів», - зазначається в заяві.

Читайте також: Зеленський підписав закони про перезапуск ВККС та реформу Вищої ради правосуддя

На переконання її авторів, українські члени відбіркової комісії та Етичної ради разом із міжнародними експертами відіграватимуть важливу роль у здійсненні найбільш фундаментального оновлення судової системи України з часів відновлення незалежності країни.

До заяви також додаються списки з інформацією про кандидатів до Етичної ради ВРП та конкурсної комісії ВККС.

Як повідомлялося, 5 серпня 2021 року набули чинності два закони, які є важливою складовою судової реформи в Україні, і запроваджують незалежні відбіркові комісії для вибору і перевірки осіб, які працюють в українській судовій системі, за тимчасової участі міжнародних експертів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-