Кремль втягує жителів ОРДЛО у вибори Держдуми з огляду на електорат РФ - експерт

Кремль втягує жителів ОРДЛО у вибори Держдуми з огляду на електорат РФ - експерт

Укрінформ
Намаганням залучити громадян України, які живуть в ОРДЛО, до виборів Держдуми Кремль подає певний сигнал світовій спільноті та водночас відвертає увагу електорату від внутрішньої ситуації в РФ.

Таку думку в програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" висловив політичний експерт Валентин Гладких.

Росія намагається взаємодіяти зі світовою спільнотою на вигідних для себе умовах, наголосив експерт. "Що стосується логіки, чому вони це роблять, зокрема й на окупованому Донбасі. Ключовий момент - це посил Росії. Посил українській владі, й посил світовій спільноті: якщо ви не хочете рухатися тим сценарієм, який для нас є прийнятним, то ми можемо вам показати, яким чином ми реагуватимемо, та яким є альтернативний сценарій. А альтернативний сценарій - це паспортизація, це така собі повзуча, непомітна анексія", - розповів Гладких.

Для значної  частини росіян такі кроки Кремля є прийнятними, тому вони розраховані й на внутрішній російський електорат, переконаний політолог.

Читайте також: Росія активізувала видачу паспортів мешканцям ОРДЛО напередодні виборів у Держдуму

"Це має і внутрішньополітичне значення для багатьох росіян. Не обманюймо себе. Значна частина російського суспільства абсолютно позитивно ставиться і до анексії Криму, і до війни, розв'язаної путінським режимом на Донбасі, і до експансіоністських і імперських замашок нинішнього керівництва та путінського режиму… Це теж зіграє свою роль, думаю, для певного сегмента російських виборців", - наголосив Гладких.

Він додав, що обрана Росією стратегія не є новою, оскільки відпрацьована вже на попередніх виборах.

Читайте також: Нікчемна «забавка» РФ: Кулеба про організацію виборів в окупованому Криму та ОРДЛО

"Я думаю, що вона зіграє свою роль і на цих виборах. Особливо важливо, що, використовуючи цей механізм, цей інструмент, путінський режим намагається відвернути увагу суспільства від економічних поразок і невдач, які є в Росії. Особливо в контексті знову ж тієї ж самої пандемії. Росія - це одна з країн, яка, найбільше постраждала в цьому процесі. Катастрофічне падіння інвестицій, доходів населення, жебрацькі пенсії", - перелічив Гладких.

Як повідомлялося, на думку експертів, з допомогою незаконної паспортизації Путін планує підняти рейтинг партії влади, що падає - у Кремлі сподіваються на участь 500 тис. жителів окупованих територій у виборах до Держдуми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-