Україна може розраховувати на підтримку США у боротьбі з російським агресором - Остін

Україна може розраховувати на підтримку США у боротьбі з російським агресором - Остін

Укрінформ
Україна може розраховувати на підтримку з боку Сполучених Штатів Америки у боротьбі з російською агресією.

Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася в Пентагоні у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, Штати також продовжать допомагати України в її євроатлантичних прагненнях.

Зеленський, своєю чергою, висловив співчуття американській стороні у зв’язку із загибеллю військових в Афганістані. Він зауважив, що українські військові були поруч з «вашими хлопцями» в Афганістані, допомагали зберегти життя тисяч людей. Президент України зазначив, що відразу після його прибуття у США американський та український прапори були приспущені на честь загиблих героїв в Афганістані. 

«Ми прекрасно розуміємо це, - сказав він, - бо теж втрачаємо військових на сході України, де восьмий рік іде війна і де Україна захищає свій суверенітет і незалежність».

Читайте також: Міноборони України та США підписали міжурядову Угоду про проєкти у сфері досліджень

Зеленський висловив задоволення з приводу того, що Сполучені Штати «однозначно» підтримують Україну й подякував міністрові оборони за підтримку й за те, що США «визнають суб’єкт цієї війни». Він також висловив вдячність за збільшення військової допомоги з боку США і за реабілітаційну підтримку поранених на сході. Президент відзначив, що угоди, підписані між міністерствами оборони, - це крок вперед у відносинах між країнами. 

«Зараз складно говорити, наскільки історичними будуть ці документи і наскільки вони виводять відносини на новий рівень, - сказав він, - але я точно дуже цього хочу».

Читайте також: Україна і США започаткували стратегічний діалог у сфері енергетики й клімату — Зеленський

Нагадаємо: у Пентагоні міністр оборони США та міністр оборони України Андрій Таран підписали дві угоди: про міжурядову Угоду про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки та рамкову Угоду між міністерствами щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-