Міноборони України та США підписали міжурядову Угоду про проєкти у сфері досліджень

Міноборони України та США підписали міжурядову Угоду про проєкти у сфері досліджень

Укрінформ
Міністри оборони України та Сполучених Штатів Америки Андрій Таран та Ллойд Остін підписали міжурядову Угоду про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

“У межах робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки на запрошення Президента США Джозефа Байдена, підписано Угоду між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки. Від імені двох держав своїми підписами документ скріпили міністр оборони України Андрій Таран та міністр оборони США Ллойд Остін”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Зеленський зустрічається з міністром оборони США

Підписання цієї Угоди стало результатом поглиблення співпраці між обома країнами за науково-технічним та військово-технічним напрямами. Завдяки угоді розбудовуються міжнародно-правові основи для укладання контрактів з реалізації спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт в оборонній сфері.

Створюються умови для впровадження передових оборонних технологій, започаткування проєктів у сфері модернізації озброєння та військової техніки із залученням інвестицій американської сторони.

Крім того, положення Угоди дозволяють реалізовувати заходи з проведення тестувань озброєння і військової техніки, науково-дослідних робіт, перевірки результатів та оцінки їх ефективності з використанням обладнання та технологій, відсутніх в Україні. А українські науково-дослідні установи зможуть залучатися до виконання проєктів американської сторони.

Передбачається й просування продукції та послуг обох держав на ринках третіх країн з урахуванням стандартів країн-членів НАТО.

Читайте також: Зеленський обговорив із директором NASA проєкти, до яких може долучитися Україна

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

1 вересня мають відбутися перемовини глав держав.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-