Україна і США започаткували стратегічний діалог у сфері енергетики й клімату — Зеленський

Україна і США започаткували стратегічний діалог у сфері енергетики й клімату — Зеленський

Оновлено
Укрінформ
Міністри енергетики України та Сполучених Штатів Америки підписали заяву про започаткування стратегічного діалогу у сфері енергетики й клімату.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Твіттері, передає Укрінформ.

“Між Україною та США започатковано стратегічний діалог у сфері енергетики й клімату. Відповідну спільну заяву підписали міністри енергетики України Герман Галущенко та США Дженніфер Гренголм”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: Енергоатом і Westinghouse підписали меморандум про будівництво блоків для АЕС

Згідно з інформацією Офісу Президента, спільна заява Департаменту енергетики Сполучених Штатів Америки та Міністерства енергетики України щодо посилення двосторонньої співпраці у сферах енергетики та клімату передбачає посилення двосторонньої взаємодії у питаннях покращення належного корпоративного управління на державних підприємствах енергетичного сектору України, зокрема шляхом залучення міжнародних незалежних наглядових рад.

Заява також фіксує готовність Сполучених Штатів допомагати Україні в питаннях розвитку більш конкурентоспроможних та прозорих енергетичних ринків, декарбонізації економіки та забезпечення енергетичної безпеки й експортного потенціалу держави шляхом розробки та впровадження комплексного плану енергетичного сектору, який передбачає взаємовигідну співпрацю у сферах ядерної енергетики, сонячної та вітрової енергії, водню, накопичення енергії, уловлювання, використання та зберігання вуглецю, кібер- і фізичної безпеки, а також інших технологій, заявили в ОП.

Крім того, повідомляється, що також у присутності Володимира Зеленського т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін і президент, виконавчий директор компанії Westinghouse Electric Патрік Фрагман підписали меморандум про взаєморозуміння між компаніями. Документ передбачає залучення технології компанії Westinghouse Electric щодо будівництва ядерного реактора проєкту АР1000 з електричною потужністю близько 1,1 ГВт.

"Реалізація меморандуму відкриє можливість залучити інвестиції для будівництва п'яти блоків вартістю близько $25 млрд – окрім урахування прямих інвестицій, буде локалізована частина виробництва, бюджет отримає додаткові податкові надходження", - поінформували в ОП.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

1 вересня мають відбутися перемовини глав держав.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-