Нинішній варіант великого Державного герба не набере 300 голосів у Раді - Разумков

Нинішній варіант великого Державного герба не набере 300 голосів у Раді - Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради вважає, що запропонований президентським законопроєктом №5712 варіант великого Державного Герба у другому читанні не матиме підтримки 300 депутатів.

Про це Дмитро Разумков сказав в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер", передає кореспондент Укрінформу.

"Під час позачергової сесії 24 серпня, ініційованої Президентом до Дня Незалежності, була можливість прийняти його (законопроєкт №5712 "Про великий Державний Герб України" - ред.) лише в першому читанні, бо в багатьох колег є зауваження до цього макета. Я думаю, що дискусія щодо нього триватиме… Станом на сьогодні я не бачу 300 голосів, об’єктивно, це показав зал Верховної Ради. Будемо дивитися, яким буде кінцевий макет", - зазначив Разумков.

Читайте також: Зеленський - про великий Державний Герб: Україна заслуговує на ще один символ

Він припустив, що народні депутати подаватимуть свої правки до макета великого Держгерба. І водночас зауважив, що до кожної правки потрібні пропозиція, опис, а також висновки геральдистів. "Це буде серйозна дискусія", - переконаний Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговій сесії 24 серпня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5712 "Про великий Державний Герб України".

Читайте також: Стефанчук: Наявність великого Державного Герба - пряма вимога Конституції

Великий Державний Герб передбачений Конституцією. Нині в Україні затверджено лише малий Герб - Тризуб.

Для затвердження великого Державного Герба потрібні голоси не менш ніж двох третин конституційного складу Верховної Ради, тобто принаймні 300 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-