Президент ввів у дію рішення РНБО про санкції

Президент ввів у дію рішення РНБО про санкції

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Тексти відповідних указів №375 та №376 оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Згідно з документом, Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Контроль за виконанням цього рішення РНБО покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня під головуванням Президента відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому було розглянуто, зокрема, застосування обмежувальних заходів до ряду осіб і компаній.

Читайте також: Данілов назвав запроваджені проти нього санкції РФ «найвищою відзнакою»

РНБО запровадила санкції щодо ряду фізичних та юридичних осіб. Зокрема, були запроваджені обмежувальні заходи щодо народного депутата України Андрія Деркача та інших осіб, які потрапили під санкції США. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, санкції також запроваджені проти керівника інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви, Анатолія та Ольги Шаріїв, Алли Бондаренко, Галини Солнцевої й Любові Лукашиної.

Додатково були запроваджені санкції проти одного з ватажків незаконного угруповання на тимчасово окупованій території Донецької області Дениса Пушиліна, який реєструє медійні ресурси на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-