Зеленський сподівається, що Меркель привезе з РФ енергетичні гарантії для України

Зеленський сподівається, що Меркель привезе з РФ енергетичні гарантії для України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський не виключає, що Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель після візиту до Росії привезе в Київ певні гарантії енергетичної безпеки для України.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави, про це Зеленський сказав у інтерв'ю журналістам видань з країн «нормандської четвірки» та США - Washington Post, Liberation, Funke Media, «Новое время» та «Новая газета».

Відповідаючи на запитання, чи непокоїть його те, що канцлер Німеччини перед візитом до України спершу відвідає Росію, Президент зазначив, що він повністю спокійний стосовно цього.

Читайте також: Зеленський говоритиме із Меркель про Nord Stream 2 — ОП

«Я надзвичайно прагматичний у своїх поглядах та можу реалістично оцінювати свої очікування. Йдеться насамперед про реальні результати. Я не очікую, що канцлер приїде з подарунками в Київ. Цього вона не робила навіть у минулі роки. Я сподіваюся, що Ангела Меркель та Володимир Путін досягнуть певної згоди, з якою вона прибуде до Києва. Це можуть бути гарантії для України. Наприклад те, що Росія погодиться на постачання мінімальних обсягів газу, що транспортуватиметься газопровідною системою України в ЄС», - зазначив Зеленський.

Президент також зауважив, що Меркель у відносинах з Росією керується прагматичними міркуваннями, але він вважає цей підхід надто м’яким.

Читайте також: Зустріч Зеленського з Байденом перенесли на 31 серпня

«Зрозуміло, що вона намагається підтримувати відносини з Москвою. Це можна назвати прагматичним підходом. І вона хоче уникнути того, щоб під час виборів до Бундестагу 26 вересня дійшло до якихось сюрпризів. Росія має, як і раніше, вплив. Моя особиста думка, що канцлер просуває дуже делікатний шлях балансування. Як на мене, то це аж занадто м’яко», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка 22 серпня прибуде до Києва, напередодні, 20 серпня, здійснить візит до Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-