Зустріч Зеленського з Байденом перенесли на 31 серпня

Зустріч Зеленського з Байденом перенесли на 31 серпня

Укрінформ
Зустріч Президентів України Володимира Зеленського і Сполучених Штатів Джозефа Байдена відбудеться 31 серпня. Крім Вашингтона, в рамках візиту до США Зеленський відвідає штат Каліфорнія.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“У зв’язку з розширенням елементів програми візиту зустріч глав держав України та США, Президентів Байдена і Президента Зеленського відбудеться 31 серпня. Ми домовилися зі Сполученими Штатами про перенесення цієї дати на 1 день”, - сказав Кулеба.

Міністр акцентував, що перенесення спричинено тим, що формат зустрічі Президентів був розширений і тепер передбачатиме не лише зустріч делегацій, але і зустріч у форматі віч-на-віч.

Читайте також: Кулеба прогнозує, що візит Зеленського до США стане історією успіху

Глава української дипломатії наголосив, що це є однією з домовленостей, досягнутих під час його з керівником Офісу Президента візиту до США.

Свій візит до США на запрошення Президента Байдена Зеленський розпочне 30 серпня. Порядок денний включатиме низку важливих заходів у Вашингтоні та штаті Каліфорнія. Посадовець окреслив ці місця як базові точки візиту і зауважив, що до цього жоден Президент України не відвідував західне узбережжя США.

“Хоча саме в штаті Каліфорнія зосереджені ІТ-компанії найбільше, високотехнологічна космічна індустрія. І це саме те, в чому в України є сильні козирі. Саме тому Президент відвідує штат Каліфорнія, щоб створити нові можливості для взаємодії Сполучених Штатів і України цих сферах і залучення нових американських інвестицій в українську економіку”, - зауважив Кулеба.

Читайте також: Кулеба розповів, про що Зеленський говоритиме з Байденом

Він також підкреслив, що станом на тепер немає жодних індикаторів про те, що події в Афганістані якимось чином негативно впливають на підготовку та здійснення візиту Президента України до Сполучених Штатів.

“Ми розуміємо, в якій халепі опинилися Сполучені Штати, і у Вашингтоні зараз дуже непросто. Ми готові допомагати партнерам чим можемо, але станом на зараз ніяких негативних сигналів немає, тому все йде за планом”, - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський наприкінці серпня відвідає США на запрошення Президента Джозефа Байдена.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак 4-5 серпня відвідали Вашингтон в рамках підготовки візиту Президента Володимира Зеленського до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-