Зеленський говоритиме із Меркель про Nord Stream 2 — ОП

Зеленський говоритиме із Меркель про Nord Stream 2 — ОП

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський планує обговорити із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у рамках її візиту 22 серпня в Україну питання виконання тих зобов'язань, які ФРН давала на випадок, якщо Росія після запуску “Північного потоку-2” спробує зловживати своїм монопольним становищем.

Про це прессекретар Президента України Сергій Никифоров сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ангела Мергель та Володимир Зеленський говоритимуть про те, як конкретно Німеччина буде гарантувати виконання тих зобов'язань, які дала на випадок, якщо Росія після запуску “Північного потоку-2” спробує якимось чином зловживати своїм монопольним становищем”, - сказав Никифоров.

Читайте також: Кулеба - про Nord Stream 2: Україна хоче сильніших формулювань в угоді США та Німеччини

За його словами, також сторони обов'язково торкнуться тем, пов'язаних із безпекою на сході України. Говоритимуть і про те, як можна реанімувати мирні переговори, розвивати двосторонні відносини та порушать інші актуальні питання.

"Візит Ангели Меркель доводить, що про Україну без України ані слова, і що без прямих переговорів з Президентом України сучасні найважливіші безпекові питання в Європі не вирішити”, - підкреслив прессекретар глави держави.

Водночас він зауважив, що графік Федерального канцлера ФРН остаточно ще не сформований.

Читайте також: Вітренко не вірить в гарантії Німеччини щодо Nord Stream 2

“Звичайно, запрошуємо її відвідати Кримську платформу, залишитися на 23 серпня. Чи залишиться вона чи ні, стане відомо найближчим часом. Якщо не залишиться, я на 99% упевнений, що матимете можливість її запитати саму 22 серпня”, - сказав Никифоров.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прессекретар Президента інформував про те, що Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір відвідати Україну з візитом 22 серпня.

Зеленський та Меркель востаннє зустрічалися 12 липня під час офіційного візиту Президента України до Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-