Резніков у США обговорив можливість залучення Америки до переговорного процесу щодо ОРДЛО

Резніков у США обговорив можливість залучення Америки до переговорного процесу щодо ОРДЛО

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у ході робочого візиту до США провів переговори з директором Ради національної безпеки з питань Східної Європи та Кавказу Крісом Смітом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Сторони обговорили підготовку до майбутнього візиту Президента України Володимира Зеленського до США, ситуацію в регіоні та мирний переговорний процес щодо тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях та можливість залучення до нього Сполучених Штатів.

Читайте також: Штати в ОБСЄ вказали на протиріччя в словах і діях Росії щодо «тиші» на сході України

У ході зустрічі Резніков представив ідеї щодо можливих шляхів залучення США до мирних переговорів та пожвавлення відповідних дипломатичних процесів.

Американська сторона наголосила на готовності до зустрічі Зеленського у Вашингтоні, висловила міцну підтримку українській ініціативі «Кримська платформа» та процесу врегулювання міжнародного збройного конфлікту в ОРДЛО, підкреслила важливість співпраці України та США щодо спільних пріоритетів у рамках механізмів Стратегічного партнерства Україна-США.

Читайте також: Зустріч у Нормандському форматі відбудеться, все залежить від Росії – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Резніков заявив, що представлятиме Україну під час засідань Тристоронньої контактної групи, якщо керівник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук не зможе це зробити за станом здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-